Prins Bernhardplein 173
1097BL Amsterdam

FD Mediagroep Recruitment

Thomas de Heide

Thomas de Heide

Thomas de Heide, journalist bij het FD, in dienst sinds 2014.

Door de baan van mijn vader belandde vroeger iedere ochtend Het Financieele Dagblad op onze keukentafel. Ik was een jaar of tien toen ik de krant begon te lezen. Later, op de Fontys Hogeschool Journalistiek, besloot ik dat ik mijn tweede stage graag bij het FD wilde lopen. Niet bij de krant, maar bij weekendmagazine FD Persoonlijk.

Na het behalen van mijn diploma schreef ik als freelancer voor verschillende titels, tot er een plaats op de redactie van FD Persoonlijk vrijkwam. Inmiddels werk ik anderhalf jaar bij het magazine. Mijn functie heeft een interessante combinatie in zich: ik ben zowel journalist als coördinator. Naast het schrijven van artikelen denk ik mee over de inhoud van het magazine en onze online-uitingen.

De sfeer op de redactie is open: heb je een goed idee, dan krijg je de mogelijkheid dit om te zetten in producties. Zo hadden we als ‘jonkies’ binnen het FD het plan om een speciale uitgave van FD Persoonlijk te maken met daarin dé jonge, veelbelovende talenten van Nederland. Een aantal maanden later verscheen dit talentennummer en organiseerden we een hieraan gekoppeld event. En dan was er nog een ander mooi project: een magazine op reisformaat met daarin het beste uit vijf jaar Droomweekend, een van de meestgelezen rubrieken.

Ons team is divers, het bestaat uit collega’s met verschillende achtergronden en leeftijden. Dat geeft de mogelijkheid om met een brede blik naar de wereld en onze producties te kijken. Tegelijkertijd coachen ervaren journalisten de jongere garde en nemen wij hen mee in de digitalisering van het FD. Zo leren we van elkaar.

Wat ik waardeer aan het FD is dat de redactie altijd inzet op kwaliteit. Niet alleen snel scoren met een primeur, maar juist ook verhalen tot in detail uitdiepen. Altijd een stapje meer doen en nooit genoegen nemen met minder. En dat zie je, als het goed is, terug in onze verhalen.

Wil jij ook onderdeel worden van ons team? Klik hier voor de actuele vacatures!