Prins Bernhardplein 173
1097BL Amsterdam

FD Mediagroep Recruitment

Ilse Zeemeijer

Ilse ZeemeijerIlse Zeemeijer, redacteur ‘innovatie’ bij het FD, in dienst sinds 2013.

‘Werk jij bij het FD?’ Ik zie soms wat verbaasde gezichten als ik vertel dat ik bij de roze krant werk die volstaat met ‘Al het geene tot het financieele eenige betrekking heeft’. ‘Maar jij hebt toch helemaal geen financiële opleiding?’, is vaak de tweede vraag. Het is altijd leuk om vooroordelen te ontkrachten.

Wie vijf jaar geleden tegen me had gezegd dat ik bij het FD zou gaan werken, had ik voor gek verklaard. Ik had het FD nog nooit gelezen. Beurs- en financieel nieuws was vaak abracadabra. Nu werk ik al weer bijna vier jaar bij het FD. Eerst als stagiair, daarna als freelancer en sinds 2013 als redacteur.

Wie bij het FD komt werken, wordt in het diepe gegooid. Een beursverslag schrijven terwijl de aandelenmarkt een ver-van-je-bedshow is, is de eerste weken spannend, maar als je weet waar je op moet letten, wordt het leuk. En dat meen ik.

Gelukkig is het FD zoveel meer dan Wall Street. Zo spreek ik als redacteur ‘innovatie’ bij de redactie Economie en Politiek met allerlei mensen — van boer tot ceo. Ik krijg alle ruimte om ideeën te bedenken en die vervolgens ook uit te voeren. Cijfers uitpluizen om beleid te toetsen? Mooi! Een tour door Nederland om uit te zoeken wat er van alle innovatieplannen terecht komt? Ga het maar doen! Ook als je meer wilt doen dan alleen schrijven – denk aan het coördineren van een project – krijg je als (jonge) redacteur een kans.

De vrijheid die ik krijg, en het vertrouwen van collega’s om ideeën uit te werken, zijn de twee belangrijkste redenen waarom ik met heel veel plezier artikelen schrijf voor deze krant. De F van FD helpt om originele verhalen te verzinnen. Wij zijn nieuwsjagers met een voorliefde voor cijfers en inhoud.

Bovendien staat achter elk verhaal een team dat me helpt om een verhaal nog beter te maken – zowel in woord als in beeld, online en in de krant. En dan zijn er ook nog eens heel veel collega’s met jarenlange ervaring waar ik als starter alleen maar van kan dromen.

Wil jij ook onderdeel worden van ons team? Klik hier voor de actuele vacatures!